NVDAT

De NVDAT is als zelfstandige beroepsvereniging lid van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Lees meer...

ACTUEEL

De nieuwe website is online: kijk hier!


 

Welkom bij NVDAT


NVDAT heeft een nieuwe site: nvdat.vaktherapie.nl!

Deze site is verouderd en wordt binnenkort doorgelinkt naar de nieuwe site!De Nederlandse Vereniging voor Danstherapie (NVDAT) is een zelfstandige beroepsvereniging van danstherapeuten met een erkende opleiding.

Deze website bevat informatie voor (aankomend) danstherapeuten, verwijzers, clienten en andere belangstellenden in danstherapie. 

De NVDAT is als zelfstandige beroepsvereniging lid van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).


Nieuw(s) op deze website


Onderzoek Arts Therapies:
Codarts biedt de mogelijkheid om uw onderzoeksvragen voor praktijkgericht onderzoek over Danstherapie of Muziektherapie voor te leggen bij de opleidingMaster of Arts Therapies (MAT) van Codarts Rotterdam - hogeschool voor de kunsten. U kunt de brief lezen voor meer informatie.
Hieronder kunt u het contactformulier en formulier inventarisatie literatuuronderzoek downloaden.
Co-creating Body of Knowledge: Bekijk hieronder de flyer en het programma of schijf je nu in!
Anke Michiels zal deze dag leiden en wordt ondersteund door Greta Günther.

Anke is Master Dans- en bewegingstherapeut en heeft als dans docent een bulk ervaring met betrekking tot het werken met diverse dansante werkvormen met bijzonder doelgroepen. Hier is haar passie voor Dans- en bewegingstherapie ontstaan. Als afgestuurd MaDT herkent zij dat vele van die dansante werkvormen ook therapeutische waarden hebben en waardevol en toepasbaar kunnen zijn in het dans therapeutische werkveld. Tijdens deze dag  zal Anke workshops en dansante werkvormen met jullie delen om jullie te inspireren.
Jij doet, mag ervaren en je laten inspireren. Door jouw ervaring te delen lever je een bijdrage aan dans therapeutische onderzoek en productontwikkeling.
Greta is Beeldend therapeut (HAN 2000), beeldend kunstenaar en in opleiding tot Pesso-psychotherapeut. Ze werkt als vaktherapeut (beeldend, drama en pmt) binnen de Unit voor Schematherapie van de Viersprong in Halsteren. Hier worden mensen met cluster C of B persoonlijkheidsstoornissen behandeld in klinische groepstherapie. Daarnaast is ze opleider voor vaktherapie en schematherapie bij de RINO.
Deze dag wordt ondersteund door fotografe Zefania Stokkermans: Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door beeld. De vele reizen in mijn jeugd en de verschillende plaatsen op de wereld waar ik gewoond heb, hebben hier grote invloed op gehad. Het observeren van mensen en culturen is hierdoor mijn tweede natuur geworden, het inspireert me tot het maken van unieke foto's. Ik let nauwkeurig op kleine details en weet emoties als geen ander vast te leggen. Soms kan ik me in een omgeving onzichtbaar maken om dat ene beeld te schieten waar niemand anders oog voor heeft. Dit zie je terug in de beeldmateriaal wat ik inmiddels heb opgebouwd.
Flyer 23 september   Programma 23 september

Week van de vaktherapie: Het idee is ontstaan, om vaktherapeuten en haar verschillende disciplines zichtbaarder te maken. De Week van de Vaktherapie vindt plaats in de week van 2 tot en met 8 oktober en zal een jaarlijks terugkerend evenement zijn. Onderstaand het logo en de pay-off die de Week van de Vaktherapie gaan vertegenwoordigen. Het logo en de pay-off gaan alle vaktherapeutische beroepsverenigingen gebruiken om ons vakgebied nog meer op de kaart te zetten, en hopelijk jij ook!

Films Care and Culture: C&C connecta people ‘at home’ with their surroundings, whether they are living independently or in a care situation, in a uniquely artistic and interactive way. Music, the visual arts, dance, theatre and film are the means we use to stimulate and encourage people. Active or passive participation in our projects, taking part or watching, are equally good.

  


Jaarverslag FVB: Klik hier voor het jaarverslag van de FVB

Zaterdag 11 maart 2017: Algemene Ledenvergadering (ALV) en aansluitend studiemiddag met als thema 'Hoe maak ik een poster-presentatie voor een symposium' en aandacht voor de verschillende schrijfgroepen die bezig zijn en/of aan de slag gaan met een product en/of module'.
Wil jij je werk presenteren op een symposium door middel van een posterpresentatie? Kom dan naar deze workshop waarin je leert hoe je kernachtig laat zien en beschrijft wat je doet!
Wil jij een product en/of module schrijven, of zit jij al in een schrijfgroep, kom dan naar deze dag en sluit je aan bij de schrijfgroepen die er al zijn of start met collega's een nieuwe schrijfgroep. (Huidige schrijfgroepen zijn: trauma en ouderen).

Zaterdag 23 september 2017: Vervolg van het geslaagde symposium van afgelopen 11 juni 'Shaping our future. Co-creating a body of Knowledge'.
Tijdens het symposium op 10 juni zullen wij via verschillende werkvormen en 'direct' onderzoek verder werken aan dit thema. Het beloofd een bewogen en inspirerende dag te worden voor ons vak! En natuurlijk wordt dit een dag waarop je een poster-presentatie kunt geven!


Codarts


Workshop Kim Dunphy


Btw-vrijstelling vaktherapeuten


Onderzoeksagenda danstherapie

Onderzoeksagenda

Oproep voor experts by MovedBy... & Codarts

Co-creating the Body of Knowledge11 juni 2016

Check de site van de Europese Association Dance Movement Therapy voor alle ins en outs over danstherapie in Europa

logo eadmt


Check de volgende site voor veel interessante artikelen over danstherapie.

Videocompilatie Vaktherapie in beeld, zie nieuws.


         

          NVDAT congres januari 2010

Danstherapie

Danstherapie maakt gebruik van lichaam en beweging voor verandering en/of verwerking van psychische klachten en problemen. Lees meer...

Vaktherapie

Danstherapie valt onder noemer vaktherapie , samen met beeldende, drama-, muziek, en psychomotorische therapie.
Lees meer...

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze coordinatoren via
nvdat.info@vaktherapie.nl.
Lees meer...

     Deze website is nog in ontwikkeling (laatst bijgewerkt 27 april 2016)