NVDAT

De NVDAT is als zelfstandige beroepsvereniging lid van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Lees meer...

ACTUEEL

De nieuwe website is online: kijk hier!


Nieuws

NVDAT heeft een nieuwe site: nvdat.vaktherapie.nl!

Deze site is verouderd en wordt binnenkort doorgelinkt naar de nieuwe site!


De†Nederlandse Vereniging voor Danstherapie (NVDAT)†is een zelfstandige beroepsvereniging van†danstherapeuten met een erkende opleiding.

Deze website bevat informatie voor (aankomend) danstherapeuten, verwijzers, clienten en andere belangstellenden in danstherapie.

De NVDAT is als zelfstandige beroepsvereniging lid van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).


Nieuw(s) op deze website


Onderzoek Arts Therapies: Codarts biedt de mogelijkheid om†uw onderzoeksvragen voor praktijkgericht onderzoek over Danstherapie of Muziektherapie voor te leggen bij de opleiding Master of Arts Therapies (MAT) van Codarts Rotterdam - hogeschool voor de kunsten. U kunt de brief lezen voor meer informatie.
Hieronder kunt u het contactformulier en formulier inventarisatie literatuuronderzoek downloaden.
Co-creating Body of Knowledge: Bekijk hieronder de flyer en het programma of schijf je nu in!
Anke Michiels zal deze dag leiden en wordt ondersteund door Greta GŁnther.

Anke is Master Dans- en bewegingstherapeut en heeft als dans docent een bulk ervaring met betrekking tot het werken met diverse dansante werkvormen met bijzonder doelgroepen. Hier is haar passie voor Dans- en bewegingstherapie ontstaan. Als afgestuurd MaDT herkent zij dat vele van die dansante werkvormen ook therapeutische waarden hebben en waardevol en toepasbaar kunnen zijn in het dans therapeutische werkveld. Tijdens deze dag† zal Anke workshops en dansante werkvormen met jullie delen om jullie te inspireren.
Jij doet, mag ervaren en je laten inspireren. Door jouw ervaring te delen lever je een bijdrage aan dans therapeutische onderzoek en productontwikkeling.
Greta is Beeldend therapeut (HAN 2000), beeldend kunstenaar en in opleiding tot Pesso-psychotherapeut. Ze werkt als vaktherapeut (beeldend, drama en pmt) binnen de Unit voor Schematherapie van de Viersprong in Halsteren. Hier worden mensen met cluster C of B persoonlijkheidsstoornissen behandeld in klinische groepstherapie. Daarnaast is ze opleider voor vaktherapie en schematherapie bij de RINO.
Deze dag wordt ondersteund door fotografe Zefania Stokkermans: Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door beeld. De vele reizen in mijn jeugd en de verschillende plaatsen op de wereld waar ik gewoond heb, hebben hier grote invloed op gehad. Het observeren van mensen en culturen is hierdoor mijn tweede natuur geworden, het inspireert me tot het maken van unieke foto's. Ik let nauwkeurig op kleine details en weet emoties als geen ander vast te leggen. Soms kan ik me in een omgeving onzichtbaar maken om dat ene beeld te schieten waar niemand anders oog voor heeft. Dit zie je terug in de beeldmateriaal wat ik inmiddels heb opgebouwd.
Flyer 23 september†† Programma 23 september

Jaarverslag 2016
staat online, lees het hier!

Zaterdag 11 maart 2017: Algemene Ledenvergadering (ALV) en aansluitend studiemiddag met als thema 'Hoe maak ik een poster-presentatie voor een symposium' en aandacht voor de verschillende schrijfgroepen die bezig zijn en/of aan de slag gaan met een product en/of module'.
Wil jij je werk presenteren op een symposium door middel van een posterpresentatie? Kom dan naar deze workshop waarin je leert hoe je kernachtig laat zien en beschrijft wat je doet!
Wil jij een product en/of module schrijven, of zit jij al in een schrijfgroep, kom dan naar deze dag en sluit je aan bij de schrijfgroepen die er al zijn of start met collega's een nieuwe schrijfgroep. (Huidige schrijfgroepen zijn: trauma en ouderen).

Zaterdag 23 september 2017: Vervolg van het geslaagde symposium van afgelopen 11 juni 'Shaping our future. Co-creating a body of Knowledge'.
Tijdens het symposium op 10 juni zullen wij via verschillende werkvormen en 'direct' onderzoek verder werken aan dit thema. Het beloofd een bewogen en inspirerende dag te worden voor ons vak! En natuurlijk wordt dit een dag waarop je een poster-presentatie kunt geven!
Codarts

Workshop Kim Dunphy
Btw-vrijstelling vaktherapeuten
Onderzoeksagenda danstherapie
OnderzoeksagendaOproep voor experts
Oproep experts
Co-creating the Body of Knowledge


Symposium 11 juni 2016


< home

Danstherapie

Danstherapie maakt gebruik van lichaam en beweging voor verandering en/of verwerking van psychische klachten en problemen. Lees meer...

Vaktherapie

Danstherapie valt onder noemer vaktherapie , samen met beeldende, drama-, muziek, en psychomotorische therapie.
Lees meer...

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met†onze coordinatoren via
nvdat.info@vaktherapie.nl.
Lees meer...


Deze website is nog in ontwikkeling (laatst bijgewerkt 27 april 2016)